preload

BUKU ILMIAH

Published in: Labels:

Bismilllahirrahman nirrahim,
dengan nama Allah,saya mulakan siri pembacaan buku Tokoh-tokoh Gerakan Islam dalam sejarah,karangan Saari sungib,penulis berpengalaman yang amat minat dalam sejarah gerakan Islam sedunia.Beliau pernah menerbitkan siri2 penulisan artikel di Siasah,dan pernah menulis buku2 ilmiyah yang menyingkap sejarah gerakan Islam seluruh dunia.Mesir,Eropah,India,mahupun tanah air kita,Malaysia,termasuk dalam kajian dan penulisan beliau. (untuk biografi lanjut,akan saya tulis nanti,inshaAllah)

buku yang mendapat pandangan sisi,Tuan Guru Dato' Nik Aziz Nik Mat,Menteri besar kelantan ini,memaparkan sejarah sebenar gerakan Islam yang tidak diajari di sekolah2,mahupun universiti2 tempatan.kisah benar tanpa tokok tambah dan berat sebelah,moga ia menambah semangat2 kita untuk terus berjuang di jalanNya,dan penyuntik semangat dan matlamat bagi masyarakat awam untuk turut sama berjuang menegakkan agama Islam di muka bumi.

saya baru sahaja membaca kata2 penghantar dan kata2 sisi dari Tuan Guru,Alhamdulillah..rasa tak sabar nk bukak helaian seterusnya.namun,dengan niat untuk menyampaikan apa yang saya faham dari pembacaan saya kepada sahabat2,inshaAllah... step by step kita kupas sama2 buku ilmiah ini.moga banyak ilmu yang dapat kita kutip dan sisip darinya.

dan yang utama,moga redha Allah bersama-sama dengan usaha kita yang sedikit ini untuk lebih mendekati dan mengenaliNya.Salam Ibadah.
- Posted using BlogPress from my iPhone
  • 0 comments:

    • Post a Comment

Total Pageviews

THANK YOU

AHLAN WAHSAHLAN

http://www.kddi.com/sakura2009/blogparts/js/sakura.js